fredag 8 augusti 2014

Kalasgoda syltsnitt

Idag bakade jag syltsnitt med vaniljglasyr som visade sig bli kalasgoda! Kanske för att jag använt min egenkokade hallonsylt... 


Recept på syltsnitt

Ingredienser:

125 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 - 1 dl fast sylt, förslagsvis hallonsylt

1 dl florsocker 
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1-2 tsk vatten 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först ihop smör och socker, tillsätt mjöl och ägg och knåda till en jämn deg. Dela degen i två bitar och rulla ut dem till två korvar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem. Tryck ner en skåra i mitten på varje tillplattad korv och fyll skårorna med en syltsträng. 
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. 

När du tagit ut syltsnitten från ugnen ska du nästan direkt skära längderna till sneda bitar (som på bilden ovanför). De gräddade kakorna stelnar ganska fort nämligen.. 

Om glasyr önskas på syltsnitten, rör då ihop florsocker, vaniljpulver och vatten och ringla över kakorna. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar