lördag 21 juni 2014

Välbehövd frukost dagen efter midsommar

Midsommardag. Jag är trött, törstig och sunkig i största allmänhet. Hungrig. Sugen på något extra gott. Ni vet precis hur det är.
Så till frukost (eller snarare sen lunch...) blev det amerikanska pannkakor serverade med florsocker, lönnsirap, nektarinbitar och upptinade bär. Kaffe och nypressad apelsinjuice gjorde susen.




Amerikanska pannkakor

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
2,5 dl mjölk
1 ägg

Smör till stekning

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret, vispa ihop med mjölken och ägget. Häll ner vätskan i bunken med de torra ingredienserna och vispa till en slät smet. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och stek ca 3 pannkakor åt gången i smör (beroende på hur små eller stora pannkakor en vill ha). Ätes direkt, och njutes med bär, frukt, glass, vispad grädde, eller vad du än tycker om!

1 kommentar:

  1. Vilken överraskning! Jag ska följa dig med spänning, kanske du vill ha receptet på stekt lever?? :-)

    SvaraRadera